Testünk a tökéletes működéshez törődést igényel. Ápolni, kényeztetni kell nemcsak kívülről, hanem belülről is. Ahhoz, hogy barátunk legyen, támogasson céljaink elérésében, boldog és elégedett életünkben, szervezetünknek megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagokra van szüksége, méghozzá rendszeresen, minden egyes nap. Hogyan adhatjuk meg, amire szüksége van?

Szervezetünk számára a legfontosabb vitaminokról Vitaminkisokos-unkban olvashattok többet. Arról pedig hogy nemtől és életkortól függően melyek a legmegfelelőbb multivitaminod a számunkra a: multivitamin testreszabva cikkben írtunk.

Ép testben…

Szervezetünk ellátása vitaminokkal, ásványi anyagokkal, a felépítésében résztvevő aminosavakkal kulcsfontosságú egészségünk megőrzése és zavartalan működése érdekében. Testünknek számtalan olyan anyagra van szüksége, melyeket nem tud előállítani, így a táplálékkal szükséges bevinni a szervezetbe. A testünk által termelt létfontosságú anyagok előállításához pedig számtalan alkotóelemre van szükség, melyek folyamatos pótlása nélkül az élet körforgása zavart szenved.

Azonban a nem megfelelő táplálkozás következtében sokszor elégtelen a szükséges tápanyagok bevitele.

Táplálkozási szokásaink rendszertelenek, egyoldalúak, messze nem tükrözik testünk igényeit. Életmódunk felgyorsult, így a hagyományos étkezési szokások átalakultak. És nem feltétlenül az egészséges irányban!

Sokan diétába kezdenek, mely során nem biztosítják az alapvető tápanyagellátást, nem gondoskodnak arról, hogy a megváltozott- sokszor drasztikusan lecsökkentett bevitelt- pótolják. Bár a XXI. században ritkán alakul ki hiánybetegség, az életminőség romlása, az energia hiánya, gyakrabban fellépő fertőzések jelezhetik számunkra, hogy beavatkozásra van szükség.

Merre induljunk el a megoldás keresésében?

Mit tehetünk?

Érdemes választ keresni a következő kérdésekre:

  • milyenek az étkezési szokásaim?
  • megfelelő-e a bevitt táplálék összetétele?
  • milyen minőségű alapanyagokhoz tudok hozzájutni?
  • milyen lehetőségeim vannak a javításra?
  • meg tudom-e oldani, hogy minden nap egészséges ételeket vegyek magamhoz?

Mivel rohanó életmódunkban sokszor nem tudunk kielégítő megoldásokat találni ezekre a kérdésekre, át kell gondolni, hogyan tudunk gondoskodni testünk megfelelő ellátásáról. A feszített élettempó, a jó minőségű alapanyagok beszerzésének nehézségei legyőzhetetlennek tűnő akadályokként tornyosulnak elénk.

Van azonban egy kézenfekvő megoldás: ha komplex összetevőket tartalmazó étrendkiegészítőkkel támogatjuk szervezetünk működését.

Milyen szempontok szerint válasszunk ezek közül?

Nézzük meg a készítmény összetételét:

            - hány összetevő található benne?

            - ezek fedezik a napi szükségletet?

Vegyük figyelembe hogyan készült:

            - természetes alapanyagokat tartalmaz-e?

Értékeljük a hozzáférhetőséget:

            - könnyű bevinni a szervezetbe? (gondoljunk arra is, hogy egy nagy tablettát nehéz lenyelni pl. torokfájás esetén, így a rágótabletta, folyadék praktikusabb megoldás lehet) milyen kiszerelésekben kapható?

            - elérhető-e a különböző igényekre szabottan? (nők, gyermekek, férfiak, idősek számára)

141-t egy csapásra

A 13 alapvető vitamint, 86 ásványi anyagot, 22 aminosavat és 20-féle zöldségkivonatot tartalmazó Folyékony multivitaminok oldatban tartalmazzák az egy napra elegendő bevitelt a számunkra létfontosságú összetevőkből. Egy evőkanálnyi kellemes narancsízű folyadék fedezi a napi szükségletünket, és hozzájárul, hogy megőrizzük teljesítőképességünket, vitalitásunkat, testünk és szellemünk frissességét.