Menu
Kosár tartalma

Tájékoztatunk, hogy a honlap sütiket használ. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.

Kollagén por

Kollagén por

Kollagén por - miből készül, és milyen előnyt jelent szervezetünk számára?

A kollagén egy bőrbarát (bőrünknek mintegy 75%-át alkotó) a rostos fehérjék családjába tartozó, szervezetünkben is a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. Neki köszönhetjük rugalmas, feszes bőrünket, erős körmeinket, ínyünket, mozgékony ízületeinket, inainkat, sőt még beleink egészségére is hatással van. Ám sajnos, az idő múltával szervezetünk saját kollagén termelése évente mintegy 1,5% -kal csökken: ezért részben a fibroblasztok csökkenő mennyisége, részben pedig az idővel fokozatosan növekvő kollagén károsodás is felel.  A kollagén termelés csökkenése pedig többek közt egy idősebbnek kinéző bőr kialakulásához, valamint ízületi problémákhoz, fájdalmakhoz vezet.

Hogyan tudjuk pótolni a kollagént a leghatékonyabb formában, külső forrásból?

Ha szilárd táplálék formájában fogyasztjuk a kollagént (pl. állati bőrök, inak) akkor szervezetünknek előbb le kell azt bontania. A hidrolizálás során, a hidrolízis folyamata alatt a vízmolekulák szétszakítják a kémiai kötéseket, a nagyobb molekulák kisebb fehérjeláncokká, ún. kollagén peptidekké alakulnak, így az emésztést, felszívódást még hatékonyabbá téve. A prémium minőségű táplálék kiegészítők hidrolizált kollagén peptideket tartalmaznak, melyek emésztés után azonnal beépülnek testünkbe, és regenerálnak, javítanak, újra építenek, és energizálnak, ahol arra szükség van. Szervezetünk újra teljes kollagént épít a hidrolízis során lebontott kollagén peptid láncokból, mely javítja, korrigálja bőrünket, csontjainkat, ízületeinket, sejtjeink számára pedig fontos energiaforrásként szolgál.

A kollagén porok forrása 100%-ban természetes, állati eredetű kollagén.

A halból és szarvasmarhából egy speciális, tiszta eljárással kivont kollagén porok szervezetünk számára könnyen lebontható és emészthető hidrolizált kollagén peptidekhez jut, melyeket emésztés után azonnal be tud építeni testünk a megfelelő helyekre.

A kollagén főbb típusai, azok előfordulása, hatásai szervezetünkben.

Fontos tudnunk, hogy nem minden kollagén étrendkiegészítő egyforma: nagyon lényeges, hogy a számunkra megoldani kívánt probléma orvoslására a legoptimálisabb terméket válasszuk. Az emberi testben 28 különböző típusú kollagén fehérje található. Ezek közül is a leginkább elterjedt az I-es típusú kollagén, mely bőrünkben található: a dermisz 85%-át ez a fehérje teszi ki. 

Tehát, ha a fiatalos, feszes, ránctalan bőr a legfőbb célunk a kollagén pótlással, akkor olyan kollagén étrendkiegészítőt érdemes választanunk, melynek legalább 90%-ban az I-es típusú kollagént tartalmazza, melyet leginkább a tengeri kollagénből illetve marha kollagénből vehetünk magunkhoz, mely egyébként egy nagyon sokoldalú, komplex kollagén forrás számunkra. 

Több kutatás is kimutatta, hogy a hidrolizált I. típusú kollagént tartalmazó kollagén étrendkiegészítők elősegítik a bőr kollagén szintjének növelését, növelik a bőr hidratáltságát és feszességét, csökkentik a mélyebb ráncokat, rugalmasabb bőrt eredményeznek. Ugyanakkor olyan speciális területeken is dominál az I-es típusú kollagén, mint pl. a szemünk szaruhártyája, vagy az érfalak. 

Az I-es típusú kollagén szervezetünkben mindenhol megtalálható, kivéve a porcos részeket –ez már a II-es típusú kollagén felségterülete.

A II-es típusú kollagént szervezetünkben a kondrociták állítják elő, és főleg a porcszöveteink tartalmazzák. Szervezetünkben megtalálható porcos fehérje részek 50-60%-a II-es típusú kollagénből áll, ezt főként a csirke bőre és lágyrészei, valamint az ezekből kivont hidrolizált kollagén tartalmazza. 

A III-as típusú kollagén pedig az I-es típusú testvére mellett megtalálható még az artériák falaiban és az üreges szervekben is. Ez a típusú kollagén peptid gazdag glicinben, prolinban és glutaminban. 

Az I-es és III-as típusú kollagént a legtöbbször egymás mellett szokták emlegetni, e két típus táplálékkiegészítő formájában történő fogyasztásának számos pozitív hatása van az egészségünkre nézve: azon túl, hogy feszesebbé és tömörebbé és hidratáltabbá teszi bőrünket, tömöríti hajunkat is, lassítja a hajhullást, a ráncosodást. Erősíti továbbá körmeinket, javítja a keringést és támogatja a csontjaink struktúráját. 

Az I-es és III-as típusú kollagén együttesen több mint 90%-át teszik ki a testünkben található kollagén fajtáknak. 

A III-as típusú kollagén egyébiránt a második legelterjedtebb kollagén típus az emberi szervezetben, ez bőrünknek, a dermisnek 15%-át teszi ki, a többi pedig hajunkban, körmeinkben és csontjainkban, inainkban, ereinkben, ínyünkben, fogainkban helyezkedik el – így külső pótlásával mindezeket támogathatjuk, erősíthetjük.  

Gyártó: Swedish Nutra
KOLLAGÉNNEL ÓVD SZÉPSÉGED ÉS EGÉSZSÉGEDElmúltál 25? Dohányzol vagy a környezetedben dohányoznak? Stressznek vagy kitéve? Idővel és a környezeti hatásoknak kitéve a szervezet kollagéntermelése csökken, ez lehet az oka annak, ha gyenge textúrájú a hajad vagy  a körmöd, a bőröd veszített ruga..
9,300Ft 10,000Ft
Nettó ár:7,323Ft
Kollagén por szarvasmarhából - hajra, bőrre, körmökre és  ízületekre, 300g Kollagén por szarvasmarhából - hajra, bőrre, körmökre és  ízületekre, 300g
-16 %
Gyártó: Swedish Nutra
KOLLAGÉNNEL A SZÉPSÉGEDÉRT ÉS AZ EGÉSZSÉGEDÉRTGyengék a körmeid? A bőröd veszített rugalmasságából? Ráncokat fedeztél fel az arcodon, esetleg striáid vannak? Gyenge, elvékonyodó a hajad, netalán hullik is?Ezzel a por állagú szarvasmarhából származó kollagénnel mindegyik problémára megoldást találsz!..
8,200Ft 9,800Ft
Nettó ár:6,457Ft
Tételek: 1 - 2 / 2 (1 oldal)