Menu
Kosár tartalma

Kollagén por

Kollagén por - miből készül, és milyen előnyt jelent szervezetünk számára?

A kollagén egy bőrbarát (bőrünknek mintegy 75%-át alkotó) a rostos fehérjék családjába tartozó, szervezetünkben is a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. Neki köszönhetjük rugalmas, feszes bőrünket, erős körmeinket, ínyünket, mozgékony ízületeinket, inainkat, sőt még beleink egészségére is hatással van. Ám sajnos, az idő múltával szervezetünk saját kollagén termelése évente mintegy 1,5% -kal csökken: ezért részben a fibroblasztok csökkenő mennyisége, részben pedig az idővel fokozatosan növekvő kollagén károsodás is felel.  A kollagén termelés csökkenése pedig többek közt egy idősebbnek kinéző bőr kialakulásához, valamint ízületi problémákhoz, fájdalmakhoz vezet.

Hogyan tudjuk pótolni a kollagént a leghatékonyabb formában, külső forrásból?

Ha szilárd táplálék formájában fogyasztjuk a kollagént (pl. állati bőrök, inak) akkor szervezetünknek előbb le kell azt bontania. A hidrolizálás során, a hidrolízis folyamata alatt a vízmolekulák szétszakítják a kémiai kötéseket, a nagyobb molekulák kisebb fehérjeláncokká, ún. kollagén peptidekké alakulnak, így az emésztést, felszívódást még hatékonyabbá téve. A prémium minőségű táplálék kiegészítők hidrolizált kollagén peptideket tartalmaznak, melyek emésztés után azonnal beépülnek testünkbe, és regenerálnak, javítanak, újra építenek, és energizálnak, ahol arra szükség van. Szervezetünk újra teljes kollagént épít a hidrolízis során lebontott kollagén peptid láncokból, mely javítja, korrigálja bőrünket, csontjainkat, ízületeinket, sejtjeink számára pedig fontos energiaforrásként szolgál.

A kollagén porok forrása 100%-ban természetes, állati eredetű kollagén.

A halból és szarvasmarhából egy speciális, tiszta eljárással kivont kollagén italporok szervezetünk számára könnyen lebontható és emészthető hidrolizált kollagén peptidekhez jut, melyeket emésztés után azonnal be tud építeni testünk a megfelelő helyekre.

A kollagén főbb típusai, azok előfordulása, hatásai szervezetünkben.

Fontos tudnunk, hogy nem minden kollagén étrendkiegészítő egyforma: nagyon lényeges, hogy a számunkra megoldani kívánt probléma orvoslására a legoptimálisabb terméket válasszuk. Az emberi testben 28 különböző típusú ilyen fehérje található. Ezek közül is a leginkább elterjedt az I-es típusú, mely bőrünkben található: a dermisz 85%-át ez a fehérje teszi ki. 

Tehát, ha a fiatalos, feszes, ránctalan bőr a legfőbb célunk, akkor olyan tiszta kollagén étrendkiegészítőt érdemes választanunk, melynek legalább 90%-ban az I-es típusút tartalmazza, melyet leginkább a tengeri kollagénből illetve marha kollagénből vehetünk magunkhoz, mely egyébként egy nagyon sokoldalú, komplex kollagénforrás számunkra. 

Több kutatás is kimutatta, hogy a hidrolizált I. típusú kollagént tartalmazó étrendkiegészítők elősegítik a bőr kollagén szintjének növelését, növelik a bőr hidratáltságát és feszességét, csökkentik a mélyebb ráncokat, rugalmasabb bőrt eredményeznek. Ugyanakkor olyan speciális területeken is dominál az I-es típusú, mint pl. a szemünk szaruhártyája, vagy az érfalak. 

Az I-es típusú szervezetünkben mindenhol megtalálható, kivéve a porcos részeket –ez már a II-es típusú kollagén felségterülete.

A II-es típusú szervezetünkben a kondrociták állítják elő, és főleg a porcszöveteink tartalmazzák. Szervezetünkben megtalálható porcos fehérje részek 50-60%-a II-es típusú kollagénből áll, ezt főként a csirke bőre és lágyrészei, valamint az ezekből kivont hidrolizált tiszta kollagén tartalmazza. 

A III-as típusú pedig az I-es típusú testvére mellett megtalálható még az artériák falaiban és az üreges szervekben is. Ez a típusú kollagén peptid gazdag glicinben, prolinban és glutaminban. 

Az I-es és III-as típusú kollagént a legtöbbször egymás mellett szokták emlegetni, e két típus táplálékkiegészítő formájában történő fogyasztásának számos pozitív hatása van az egészségünkre nézve: azon túl, hogy feszesebbé és tömörebbé és hidratáltabbá teszi bőrünket, tömöríti hajunkat is, lassítja a hajhullást, a ráncosodást. Erősíti továbbá körmeinket, javítja a keringést és támogatja a csontjaink struktúráját. 

Az I-es és III-as típusú kollagén együttesen több mint 90%-át teszik ki a testünkben található kollagén fajtáknak. 

A III-as típusú kollagén egyébiránt a második legelterjedtebb kollagén típus az emberi szervezetben, ez bőrünknek, a dermisnek 15%-át teszi ki, a többi pedig hajunkban, körmeinkben és csontjainkban, inainkban, ereinkben, ínyünkben, fogainkban helyezkedik el – így külső pótlásával mindezeket támogathatjuk, erősíthetjük.  

Gyártó: Alfons Miller GmbH
A 100%-os tisztaságú, kiváló minőségű német MILLERS kollagén por gyártóinak legfőbb célja a hatékony edzés-támogatás, az aktív sport, az erőteljes fizikai munka során az izmok, inak és ízületek egészségének, épségének megőrzése. A MILLERS kollagén kifejezetten ajánlott testépítők számára, a tes..
13 000 Ft
Nettó ár:10 236 Ft
Gyártó: Alfons Miller GmbH
A 100%-os tisztaságú, kiváló minőségű német MILLERS kollagén por gyártói ezúttal gondoltak azokra is, akik aktív életmódjukhoz a komplexebb formulákat keresik! A hatékony edzés-támogatás, az aktív sport, az erőteljes fizikai munka során az izmok, inak és ízületek egészségének, épségének megőrzé..
16 500 Ft
Nettó ár:12 992 Ft
Pure Collagen - hidrolizált, tiszta hal kollagén por, 300 g
Prémium svéd minőség
Gyártó: Swedish Nutra
A tiszta kollagén előnyei:Prémium minőségű PurePeptide® kiegészítő fokozott felszívódással és hatékonysággalBiztosítja a napi kollagén adagot egy felnőtt ember számáraÉdesítőszert nem tartalmaz, ezért cukorbetegek számára is ajánlottAjánljuk szépségápoláshoz, energikus, mozgékony életvitelhez, valam..
11 000 Ft
Nettó ár:8 661 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
KOLLAGÉNNEL ÓVD SZÉPSÉGED ÉS EGÉSZSÉGEDElmúltál 25? Dohányzol vagy a környezetedben dohányoznak? Stressznek vagy kitéve? Idővel és a környezeti hatásoknak kitéve a szervezet kollagéntermelése csökken, ez lehet az oka annak, ha gyenge textúrájú a hajad vagy  a körmöd, a bőröd veszített ruga..
9 300 Ft
Nettó ár:7 323 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
MARHA KOLLAGÉN A SZÉPSÉGEDÉRT ÉS AZ EGÉSZSÉGEDÉRTGyengék a körmeid? A bőröd veszített rugalmasságából? Ráncokat fedeztél fel az arcodon, esetleg striáid vannak? Gyenge, elvékonyodó a hajad, netalán hullik is?Ezzel a por állagú marhából származó kollagénnel mindegyik problémára megoldást találsz!A ko..
8 200 Ft
Nettó ár:6 457 Ft
Gyártó: Alfons Miller GmbH
Miért fogyasszunk hidrolizált kollagén fehérjét? A kollagén a leggyakoribb fehérje, mely az emberi testben mindenütt megtalálható, és testünk összes fehérje állományának 25%-át teszi ki. Strukturális fehérje – mely a sejtjeink és szöveteink alakjáért és feszességéért felel. A kollagén kötőszöve..
15 700 Ft
Nettó ár:12 362 Ft
Gyártó: Alfons Miller GmbH
Miért érdemes hidrolizált kollagén fehérjével kiegészíteni étrendünket?A kollagén az a fehérje, mely testünkben a legtöbb helyen megtalálható: sejtjeink, szöveteink alakját, feszességét köszönhetjük neki. Azaz, nem csak szebb bőrt, de erősebb izmokat, rugalmasabb, egészségesebb, jobban terhelhető íz..
9 000 Ft
Nettó ár:7 087 Ft
Tételek: 1 - 7 / 7 (1 oldal)