Menu
Kosár tartalma

Tájékoztatunk, hogy a honlap sütiket használ. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.

Kollagén por

Kollagén por

A kollagénfehérje az a “ragasztó”, amely az egész testet összetartja. Ez nem csak kifejezés - ez a “fehérjeerőmű” szó szerint a kötőszövetet képezi a test szinte minden szerkezetéhez, a csonttól a bőrig. Fontos építőeleme az egész test egészségének - ez magyarázza, hogy az emberek miért keverik a kollagénfehérje-kiegészítőket az italukba, hogy hozzáadott fehérjeerősítést kapjanak. A kollagénfehérje csökkenti a ráncokat, fokozza a bőr hidratációját és támogatja az erős ízületeket.

A testünk természetesen minden nap termel kollagént. De az idő múlásával ez a termelés lelassul. 25 éves kor után több kollagént használunk fel, mint amit előállítunk, tehát ezért kezdenek megjelenni bőrünkön afinom vonalak és ráncok.

Mi a kollagénfehérje?

Az étrendünkhöz több kollagént adhatunk hozzá, ha rendszeresen fogyasztunk olyan ételeket, mint a csontleves és a szerves hús. Ha ezek az ételeket nem rendszeresen fogyasztjuk, akkor valószínűleg nincs elegendő kollagén a szervezetünkben. A kollagénfehérje-kiegészítők rendkívül kényelmesek és egyszerűen beszerezhetők, annak érdekében, hogy kihasználhassuk ennek az erőteljes proteinnek az előnyeit.

Hogyan működik a kollagénfehérje mint étrendkiegészitő?

A testünk olyan cellákkal van tele, amelyek speciális feladatokat végeznek a rendszer működésének fenntartása érdekében. A fibroblasztok fontos feladata: a kollagén termelés. A varázslat megtörténése érdekében a fibroblasztoknak hozzáférést kell biztosítani az aminosavakhoz, nevezetesen a glicinhez, a prolinhoz és a hidroxi-prolinhoz. A kollagénfehérje-kiegészítők aminosavakkal látják el a fibroblasztokat, így folytathatják azt, amit a legjobban csinálnak, a kollagéntermelést.

Mi a kollagénpor?

Több tucat féle kollagén létezik, amelyek mindegyike különböző "peptidekből" vagy aminosavakból áll. Különböző típusúak a bőr, az inak, erek és porcok egészségének fenntartásához. Bonyolultnak bizonyult a legmegfelelőbb kiválasztása. A legtöbb piacon lévő kollagénpeptid-por "hidrolizált" I típusú kollagént tartalmaz, amely bőrből, csontokból vagy halakból származik. A hidrolizálás egyszerűen azt jelenti, hogy az aminosavláncokat kisebb egységekre bontották - ez egy olyan eljárás, amely lehetővé teszi a kollagén por oldódását mind forró, mind hideg folyadékokban.

Ez a fajta kollagén hihetetlenül népszerűvé vált, mivel hozzá lehet adni csupán egy pohár vizhez, vagy bármilyen forróitalhoz és levesekhez, valamint hideg ételekhez, pékáruhoz vagy turmixokhoz. A csomagolás egy adagoló kanalat tartalmaz, mely segitségével könnyű adagolni.

Kollagénfehérje-kiegészítők emésztése

Az egyik gyakran hallott kritika, ami a kollagénfehérje-kiegészítőket éri, az az, hogy a gyomorsavak lebontják a kollagén peptideket, mielőtt bármilyen jó dolgot is művelnének a szervezetünkben. A valóságban a kollagénfehérje-kiegészítők a bélben aminosavakká és peptidekké emésztődnek. Annak érdekében, hogy a szervezetünk felhasználhassa az aminosavakat és peptideket, először a vékonybél abszorbálja (felszivja) őket, majd azután bekerülnek a véráramba. A kollagénfehérje egy nagy molekula,de ha kollagénpeptidekké hidrolizáljuk, képesek leszünk az emésztésére, ultra koncentrált formában pedig rendkívül hatékony.

A kutatások kimutatták, hogy a kollagénfehérje hidrolizált formában történő bevétele után a vér kollagénszintje növekszik. Egy 2018. évi tanulmány a hidrolizált kollagénfehérje négy hetes időszakban történő bevitelének hatásait vizsgálta. Az eredmények változásokat találtak a hidroxiprolin peptidek szintjében a véráramban. Más tanulmányok azt is megállapították, hogy magasabb a kollagén peptidek szintje a véráramban a lenyelés után.

Kollagén por halból - hajra, bőrre, körmökre és ízületekre, 300g Kollagén por halból - hajra, bőrre, körmökre és ízületekre, 300g
Prémium svéd minőség -10 %
Gyártó: Swedish Nutra
KOLLAGÉNNEL ÓVD SZÉPSÉGED ÉS EGÉSZSÉGEDElmúltál 25? Dohányzol vagy a környezetedben dohányoznak? Stressznek vagy kitéve? Idővel és a környezeti hatásoknak kitéve a szervezet kollagéntermelése csökken, ez lehet az oka annak, ha gyenge textúrájú a hajad vagy  a körmöd, a bőröd veszített ruga..
9,000Ft 10,000Ft
Nettó ár:7,087Ft
Kollagén por szarvasmarhából - hajra, bőrre, körmökre és  ízületekre, 300g Kollagén por szarvasmarhából - hajra, bőrre, körmökre és  ízületekre, 300g
Prémium svéd minőség -20 %
Gyártó: Swedish Nutra
KOLLAGÉNNEL A SZÉPSÉGEDÉRT ÉS AZ EGÉSZSÉGEDÉRTGyengék a körmeid? A bőröd veszített rugalmasságából? Ráncokat fedeztél fel az arcodon, esetleg striáid vannak? Gyenge, elvékonyodó a hajad, netalán hullik is?Ezzel a por állagú szarvasmarhából származó kollagénnel mindegyik problémára megoldást találsz!..
7,840Ft 9,800Ft
Nettó ár:6,173Ft
Tételek: 1 - 2 / 2 (1 oldal)