Menu
Kosár tartalma

Folyékony kollagén

Folyékony kollagén italok: Mik azok és valóban hatásosak e?

Mondj Hello-t a kollagénnek, egy bőrbarát fehérjének, amelyet most folyékony, ital formában kínálnak az öregedés jeleinek leküzdésére. Ez az új „ifjúsági forrás”? Lehet, hogy ez a csoda ital visszafordítja az órát, és évekkel fiatalabbnak tűnhetsz?

Az öregedésgátló termékként forgalmazott magas koncentrációjú kollagént tartalmazó termékek felpezsdítették a bőrápolási és wellness ipart. A japán nők évek óta folyékony kollagént fogyasztanak a finom vonalak és a ráncok csökkentése érdekében, ám az európaiak és az amerikaiak csak a közelmúltban kezdték el felismerni jótékony hatásait.
Ennek egyik oka az egyre növekvő tudatosság, hogy a kollagén (collagen) a testünk legnagyobb és legszélesebb fehérjéje, és a bőrünk dermiszének 80% -át teszi ki - ami közvetlenül hozzájárul bőrünk rugalmasságához  és felelős az egészséges ízületekért.
A kollagéntermelés akkor éri el csúcsát, amikor elérjük a 20-as éveink közepét, de ezt követően a kollagénszint csökkenni kezd. Az eredmény vékonyabb, kevésbé rugalmas bőr, valamint az öregedés egyéb jelei, például a finom ráncok, a mély ráncok és a száj és a nyak körüli zsíros, megengedett területek. Amint a kollagénszint csökken, ízületi fájdalmakat és kellemetlen érzést tapasztalhatunk.

Hogyan működnek a folyékony kollagén - collagen kiegészítők?

Egyszerű szavakkal: a folyékony kollagénkiegészítők olyan italok, amely hidrolizált kollagénpeptideket vagy kollagénproteint tartalmaznak. A kollagén peptidek a kisebb láncú kollagén molekulák, amelyeket hidrolízisnek nevezett folyamat révén lebontottak, ami megkönnyíti és gyorsabbá teszi a testbeni felszívódását.

Biztonságos e a kollagén?

Az USA Food and Drug Administration (FDA) az emészthető kollagént az általánosan biztonságosként elismert (GRAS) besorolásaként osztályozza. Mivel az élelmiszer kiegészítő kategória nem olyan szigorúan szabályozott, mint a gyógyszeripari termékek, a legjobb a jó gyártási gyakorlatnak (GMP) megfelelő jó hírű márkákból vásárolni

Valóban hatásos e a folyékony kollagén?

A rendszeresen fogyasztott hidrolizált kollagénről kimutatták, hogy növeli a bőr hidratációját és rugalmasságát. A folyékony kollagén csak akkor hatásos, ha a következő feltételeknek megfelel:

 1. Hidrolizált kollagént vagy kollagén peptideket tartalmaz.
 2. A kollagén peptidek magas koncentrációja adagonként: legalább 5000 mg (5 gramm) kollagén peptideket tartalmazzon. Számos termék állítólag folyékony kollagén-kiegészítő, de táplálkozási tények megadása nélkül támasztja alá a kollagén peptidek mennyiségét adagonként. Ha a termék csak valamilyen folyékony kollagénnel van hígítva, ez olyan, mint egy cukorral feltöltött energiaital, lényeges tápérték nélkül.
 3. Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek kollagén növelők, és nem kollagénpusztítók

 Kerülje el a “kollagén-gyilkos” összetevőket:

Alkohol és cukor. Magától értetődik, hogy a túl sok alkohol és cukor ártalmas a bőrünkre. Miért? Mivel a cukor és az alkohol gyulladást okoz, amely lebontja a bőr kollagén tartalmát. Tehát a kollagént ne keverje alkohollal. Vigyázzon a kollagén italban vagy a kollagén shakeben felhasznált cukormennyiségre. Lehetőleg ne haladja meg a 2 gramm cukrot adagonként.

A legjobb összetevők, amelyeknek kollagén növelő hatásuk van:

 1. A C-vitamin a kollagéntermelés egyik tényezője, tehát azok a gyümölcsök és gyümölcslevek, melyek  magas C-vitamin- és antioxidánsokat tartalmazhatnak, felgyorsíthatják a kollagén peptidek felszívódását és a kollagén szintézisét.
 2. A hialuronsav és az illóolajok nagyszerűen biztosítják a bőr hidratálását és nedvességtartalmát.
 3. Az erős antioxidánsok megvédik a bőrt a szabadgyökök káros hatásaitól.
 4. A kollagén italok B- vitaminokat tartalmaznak, amelyek elősegíthetik az egészséges bőrt.

Van-e mellékhatása a folyékony kollagénnek?

A kollagén peptideket vagy állati csontokból vagy halakból nyerik ki. Valójában a növényi kollagén nem létezik, mert a növényekben a kollagén nem fordul elő természetesen. A növényi fehérjeforrások elősegíthetik a kollagéntermelést, de ez nem ugyanaz, mint a teljes kollagén fehérje kínálata. Az összes teljes kollagén forrás állati eredetű.

Az állati kivonatú kollagént szarvasmarha, csirke vagy sertés csontjaiból illetve a halak pikkelyből nyerik.

Tehát, ha marha, csirkéből vagy sertésből készült kollagént vásárol, nagyon fontos, hogy a termék GMP Good Manufacturing Practice, azaz Jó gyártási gyakorlat tanusítvánnyal  rendelkezzen. A GMP a gyógyszergyártásban, étrend-kiegészítő gyártásban és élelmiszeriparban használatos gyűjtőfogalom, mely egy szigorú kritériumrendszer szerint mindenre kiterjedő részletességgel szabályozza az egyes termékek gyártását, illetve a gyártási folyamatokat. A GMP minősítés szavatolja, hogy az adott termék hatóanyagainak tisztasága, biztonságos alkalmazhatósága, a kész termék minősége, illetve a gyártási folyamatok maximálisan megfelelnek mind a hazai mind a nemzetközi szabályoknak.

A halkollagén tengeri halakból készül a megfelelő eljárásokkal. A halkollagén a halak pikkelyéből és bőréből származik. Gyakran "tengeri eredetű" kollagén néven ismert, a hal-kollagént tisztaságuk és magas biológiai hozzáférhetősége miatt tekintik jobbnak. Tengeri kollagén peptideket tartalmazó folyékony kollagénkiegészítő használatának előnyei:

A legjobb minőségű kollagén étrendkiegészitővel megkönnyítheti a fiatalabb megjelenést. Fokozhatja a test természetes kollagéntermelését és feltöltheti az öregedési folyamat során elveszített kollagént.

A kollagén italok hatása és előnyei a következők:

 • Csökkenti a finom vonalakat és a ráncokat
 • Javítja a haj és a köröm egészségét
 • Javítja a bőr szilárdságát és rugalmasságát
 • Javítja a striák és a cellulit megjelenését
 • Támogatja a kötőszövetet és az ízületeket
 • Megkönnyebbülést nyújt az ízületi fájdalmaktól és merevségtől

A megfelelő kollagén típus kiválasztása:

A véletlenszerű étrendkiegészítő kiválasztása vagy a kollagénben gazdag ételek elfogyasztása nem szükségszerűen állítja helyre a bőr feszességét és rugalmasságát. Ragyogó  megjelenés eléréséhez olyan étrendkiegészítőket kell találnia, amelyek a megfelelő típusú kollagént és koncentrációt nyújtják a bőr helyreállításához.

Ne feledje, hogy az emberi testben 28 különböző típusú kollagén található. A legelterjedtebb az I. típusú kollagén, amely a dermisz 85% -át teszi ki. A II. Típusú kollagén képezi az összekötő ízületeink nagy részét. Végül, a III. Típus a testünkben a második legelterjedtebb kollagén, amely a dermis 15% -át teszi ki.

A bőr komplexitásának észrevehető változásainak észlelése érdekében mindig olyan kollagén peptideket kell választania, amelyek legalább 90% -ban I típusú kollagént tartalmaznak. A kutatások kimutatták, hogy hidrolizált I. típusú kollagént tartalmazó kollagénkiegészítők elősegítik a bőr kollagén-szintjének növelését.

A folyékony kollagénkiegészítő bevétele után az idő, amíg az eredmények láthatóak lesznek, változó. A Swedish Nutra kollagén fogyasztása után, a legtöbb ember, bőrének javulását néhány héten vagy egy-két hónapon belül észleli.

Mivel azonban nem minden kollagénkiegészítő egyforma  módon van előállítva, nagyon fontos kiválasztani a legjobb típusú kollagént és a legjobb kollagén italt, amely a legmagasabb minőségi összetevőkből készül.

Gyártó: Swedish Nutra
Folyékony, prémium hal kollagén komplex a szép bőrért, hajért, az egészséges és fitt izmokért és ízületekért!A kollagén egy létfontosságú fehérje, melyet az emberi szervezet saját maga is előállít, ám sajnos mennyisége az életkorunk előrehaladtával csökken.25 éves korunktól testünk természetes kolla..
12 990 Ft
Nettó ár:10 228 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
A prémium kollagén italokat gyártó svéd márka legújabb terméke a Collagen Repair, melynek egyetlen adagja 10.000 mg hal kollagént tartalmaz, egy komplex formulában. Ezt az egyedülálló formulát az I-es és III-as típusú hidrolizált kollagén mellett olyan más hatóanyagokkal is gazdagították, mint a hia..
11 990 Ft
Nettó ár:9 441 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
A Collagen Deluxe a svéd prémium Collagen® termékcsalád egyik innovációja, egy forradalmian új étrend-kiegészítő adagonkénti ivóampullás kiszerelésben, amelyet kifejezetten a szépség és az egészség megőrzésére terveztek, összhangban korunk igényeivel. A termék napi adagja 12 5000 mg kollagént tartal..
22 500 Ft
Nettó ár:17 717 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
A svéd gyártású, Swedish Nutra termékcsalád Collagen Gold Retinol étrendkiegészítő segítségével egyszerűen és gyorsan helyreállíthatjuk a szervezet kollagénkészletét, hogy még tovább megőrizhessük a bőrünk szépségét, a csontrendszerünk, izmaink és ízületeink egészséges működését, hajunk megfelelő ál..
9 900 Ft
Nettó ár:7 795 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
Folyékony komplex kollagén ital extrákkal az egészséges ízületekért - Collagen Joint BioticsTudtad, hogy az ízületi porcok szerkezetének több mint 60%-át kollagén alkotja? A “fiatalság proteinjeként” is emlegetett kollagén köti össze a sejteket, porcokat, szöveteket - így a bőrszövetet, az izom..
9 700 Ft
Nettó ár:7 638 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
A Swedish Nutra Joint Shots ízületvédőkkel dúsított, nagydózisú marhakollagén (10.000 mg/ampulla) komplex termékét úgy tervezték, hogy enyhítse az ízületi fájdalmakat és rendszeres szedésével hozzájáruljon a porcok helyreállításához. A kényelmes, 25 ml-es ivóampullás kiszerelés még egyszerűbbé ..
17 800 Ft
Nettó ár:14 016 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
Folyékony kollagén extrákkal az egészséges ízületekért - Joint Support Collagen PlusTudta, hogy az ízületi porcok szerkezetének több mint 60%-át kollagén alkotja? A “fiatalság proteinjeként” is emlegetett kollagén köti össze a sejteket, porcokat.  Egyfajta természetes ragasztóanyagként biz..
9 300 Ft
Nettó ár:7 323 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
Folyékony hal kollagén ital a szépségért és az egészségért!Kevésbé rugalmas a bőröd? Netán már ráncokat is felfedeztél magadon? Meggyengült a körmeid szerkezete? Esetleg vékonyszálú a hajad? Vagy hajhullástól szenvedsz?A hal kollagén ital hidrolizált peptidek formájában megoldás nyújthat mindezen pr..
7 900 Ft 8 600 Ft
Nettó ár:6 220 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
Tengeri kollagén már útközben is?Megjelent a jól ismert vitaminokkal dúsított halkollagén ivóampullás változata!A díjnyertes Swedish Nutra gyártó kollagéncsaládjának legújabb tagja a már jól ismert és népszerű 10.000 mg/adagolású tengeri kollagén egy új kiszerelésben: 25 ml-es ivóampullába csomagolv..
17 250 Ft
Nettó ár:13 583 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
Folyékony marhakollagén (collagen) ital: MEGOLDÁS egy rakás PROBLÉMÁRAA kollagén javítja bőröd textúráját, hozzájárul a hajad és a körmöd erősítéséhez, segít a ráncok leküzdésében és a szabad gyökök káros hatásai elleni küzdelemben.A kollagén a testben legnagyobb arányban előforduló fehérje, a fehér..
7 900 Ft 8 600 Ft
Nettó ár:6 220 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
Folyékony kollagén ital az egészséges ízületekért - Joint Support CollagenTudta, hogy az ízületi porc szerkezet több mint 60% -a kollagénből áll? Az ifjúság proteinjeként is ismert kollagén az a fehérjelánc, amely összeköti a sejteket, porcolajként, természetes ragasztóanyagként biztosítja a sz..
7 300 Ft
Nettó ár:5 748 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
Folyékony hialuronsav (hyaluronsav)SVÉDORSZÁGBAN biológiai úton, erjesztéssel előállított természetes növényi eredetű (vegán) termék.Természetes bőrhidratáló és ízületvédő.Egyedi, ultrakoncentrált és eredeti képlet alapján készült ital, adagonként 100 mg hialuronsavat tartalmaz.Nagyon kicsi molekula..
6 715 Ft 7 300 Ft
Nettó ár:5 287 Ft
Gyártó: Swedish Nutra
Vegán kollagén ital, állati eredetű összetevőktől mentes, egyedülálló formulában, vadonatúj innováció - a szép bőrért, hajért, az egészséges és fitt izmokért, ízületekért és csontokért a vegán étrendet követő, egészségtudatos fogyasztók számáraA kollagén egy létfontosságú fehérje, melyet a..
8 600 Ft
Nettó ár:6 772 Ft
Cukormentes kollagén ital halból, 500 ml Cukormentes kollagén ital halból, 500 ml
-10 %
Gyártó: Swedish Nutra
Miért szükséges a kollagént külső forrásból pótolnod?A kollagén szervezetünkben is megtalálható, az egyik leggyakoribb fehérjetípus. Bőrünktől kezdve hajunkon át egészen a porcokig, csontokig és ízületekig, egész testünket átszövi. Ahogy öregszünk, nem vagyunk képesek olyan gyorsan pótolni az elvesz..
7 920 Ft 8 800 Ft
Nettó ár:6 236 Ft
Cukormentes marha kollagén ital, 500 ml Cukormentes marha kollagén ital, 500 ml
-10 %
Gyártó: Swedish Nutra
Folyékony marha kollagén (collagen) ital: A hatékony SEGÍTSÉG számos egészségügyi PROBLÉMÁRAA kollagén az emberi testben a legnagyobb arányban előforduló fehérje. Sőt, a fehérjéknek is egy olyan, igen különleges típusa, melyet az emberi szervezet maga is előállít… Azonban, ez sajnos csak korlátozott..
7 740 Ft 8 600 Ft
Nettó ár:6 094 Ft
Ízületek plusz - cukormentes kollagén ital, 500 ml Ízületek plusz - cukormentes kollagén ital, 500 ml
Készlethiány
Gyártó: Swedish Nutra
Folyékony kollagén ital - új, cukormentes formulában - az egészséges ízületekért: Joint Support CollagenTudtad, hogy az ízületi porc szerkezetének több mint 60% -a kollagénből áll? Az „ifjúság proteinjeként” emlegetett kollagén ugyanis maga az a fehérjelánc, mely összeköti a sejteket, mintegy „..
7 300 Ft
Nettó ár:5 748 Ft
Tételek: 1 - 16 / 18 (2 oldal)