A legjobb barátnőm hozta fel először az ötletet, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk a kollagént ital formájában, mert egyre több magazinban olvassa a jótékony hatásait. Első gondolatom az volt, hogy nekem még erre nincsen szükségem 31 éves koromban, ráadásul kitudja, hogy ennyi pénzért beválik-e. Ezért hagytam is a barátnőmet, had menjen a saját feje után, aztán legfeljebb ha neki beválik, akkor én is letesztelem.

Egy hónap után kaptam tőle az élménybeszámolót és persze a szemmel látható eredményét is. Nem csak jóindulatból mondtam neki, hogy „kisimultabb” a bőre.

Ezek után én is kutakodásba kezdtem az interneten hol érdemes vásárolnom és pontosan milyet válasszak. Végül a folyékony szarvasmarha kollagént választottam, aminek már az elnevezése is bizar, de gondoltam egy folyadékot egyszerűbb adagolni és jobban fog esni koncentrált ital formájában,  mint a por állagból előállított ital.  A szarvasmarha pedig húsimádóként jobban hangzott számomra, mint a hal. Ráadásul azt írták az egyik legmagasabb minőségű kollagént tartalmazza a marhahúsból. Ebből is a Biofitt terméke nyerte el legjobban a tetszésemet, a termékoldalon nagyon jól részletezik a folyékony kollagén előnyeit, hogyan kell használni és – most már a hatása ismeretében - még az árát is kedvezőnek találtam.

A termékleírásokat olvasva – magamra ismertem - rájöttem, hogy bizony 31 évesen elég sok problémám van, amire jó lehet ez a koncentrált kollagén ital. Kezdjük azzal, hogy nálam a kétnapi porszívózás kötelező, mert nagyon hullik a hajam. Mikor azt olvastam, hogy erősíti a hajat, csökkenti a hajhullást és élénk, egészséges lesz tőle a hajam egyből megörültem. Számomra ez egy régóta fennálló probléma, amire már sok mindent kipróbáltam, mindezek ellenére még mindig fénytelen és durva a hajam.


A másik információ, ami megfogott a kollagénben, hogy jót tesz a porcok, ízületek, izmok normál működésének és gyorsabban épülhetek fel, ha sportoláskor megsérülök. Ez biztosan jól fog jönni, mert heti 3 alkalommal jógázok, ahol a térdem még mindig elég érzékeny és a nehezebb gyakorlatoknál előfordul, hogy meghúzom magam.


És persze, amiért legtöbben veszik ezt a terméket, az is jól jöhet a 30-as éveimben. Bizony én is ráncosodom, hiába mondják az ismerőseim, hogy rajtam nem látszik a kor. Én észre veszem a tükörben a homlok ráncaimat és nem szeretném megvárni míg mélyebbek lesznek. A nappali krémnél már próbáltam 30 éven felülieknek ajánlott ránctalanítóra váltani, de ennek nem igazán látom eredményét. Szóval kíváncsian várom én is olyan kisimult leszek ettől a kollagén italtól, mint a barátnőm.


A használati utasításban azt találtam, hogy minden nap 25 ml-t fogyasszunk lehetőleg este, lefekvés előtt, amit egyből meg is szegtem, mert számomra a reggeli rutinba egyszerűbb volt beillesztenem, így biztos nem felejtem el minden nap elfogyasztani az ajánlott mennyiséget. Az egy kupaknyi folyadékot minden nap reggeli után fogyasztottam el. Én nem kevertem semmilyen italba, mert nem éreztem nagyon furcsának az ízét, de aki így járna, az keverje a kedvenc italába. Bár van egy kis furcsa mellék íze, de főként a gyümölcsös ízek dominálnak benne.

Az illata nem túl kellemes, de ezt észre sem vesszük egy kis kupaknyi italnál. Az étrendemet a 20 napos kúra alatt direkt nem változtattam meg, hogy ez ne befolyásolja az eredményt. Az összetevők hosszú sorát bevallom el sem olvastam, mert nem vagyok allergiás semmire, bár a legtöbb ilyen folyékony kollagénnél már ügyelnek a természetes összetevőkre.

Az első hétben semmit nem vettem észre magamon, de szerintem ez nem is meglepő. A második hét közepén tapasztaltam először a folyékony kollagén hatását az arcomon. Este mikor a sminket mosom le egy éjszakai krémet szoktam még felvinni, mert elég száraz a bőröm. Azt vettem észre, hogy mintha erre nem is lenne szükség, sokkal kellemesebb tapintású lett az arcbőröm.

A 20 napos kúra után is csak annyit tudtam elmondani, hogy puhább, hidratáltabb volt tőle a bőröm.

Az éjszakai krémem használatát el is hagytam, csak reggel vittem fel egy nappali krémet az arcomra. Mások szerint a homlok ráncaim is teljesen láthatatlanok voltak, de én azért ennek még mindig nem hittem. Mégis csak én látom smink nélkül, közelről az arcomat a tükörben!

Az apróbb jeleket azért biztatásnak vettem és megvásároltam a következő adag folyékony szarvasmarha kollagénemet. Nem akartam már variálni más ízesítéssel ez teljesen bevált.

A hajamat folyamatosan figyeltem minden másnap mikor porszívóztam, hátha egyszer kevesebbet kell felszippantanom. A hajszárítás után vettem csak észre azt, hogy mintha sokkal egészségesebb fürtöket fésülnék. Nem használtam semmilyen más sampont, vagy hajkezelőt amíg ittam a kollagént.

40 napos kúra elteltével viszont már szemmel látható eredménye volt a kétnapos porszívózáskor, ennek tudtam a legjobban örülni. A ráncaim mindemellett csak eltörpülnek. Igaz ilyen idősen számít igazán a megelőzés és mivel láttam apróbb jeleket biztos voltam benne, hogy a következő 20 napi kúrát is végigcsinálom.

Nektek is csak ajánlani tudom! Érdemes végigolvasni a teljes listát, milyen hatásai vannak a kollagénnek, mert biztosan találsz olyat, amiért szüksége lesz rá a szervezetednek.