Ahogy testfelépítésünk, bizonyos szerveink, hormonműködésünk, és külső jegyeink tekintetében min-mind különbözünk mi, nők a teremtés koronáitól – úgy nem véletlen, hogy tápanyagszükségletünk, illetve vitamin- és ásványi anyag szükségletünk is eltér a férfiakétól. Szerencsére felismerték ezt ma már a vitaminokat, illetve táplálék-kiegészítőket gyártó cégek, illetve forgalmazók is, így ma már specializáltan választhatunk külön férfiak, illetve nők részére specializált készítményeket. A férfiaknak szóló multivitaminokról már készítettünk egy átfogó elemzést – a fogyasztók körében legismertebb márkákat, legnépszerűbb termékeket szedtünk egy csokorba. Most a nők kedvenc multivitaminjai következnek!

Vitaminokat ugyan szinte valamennyi, természetes eredetű élelmiszerünk tartalmaz, azonban pótlásuk, kiegészítésük - különösen a mai stresszes, rohanó, vírusokkal tarkított időszakban – elengedhetetlen.


Ezt a legegyszerűbben és leghatékonyabba a multivitamin-készítményekkel tudjuk megtenni – túl azon, hogy egészségesen táplálkozunk, sok folyadékot fogyasztunk, és igyekszünk minél kevesebb stresszt megélni mindennapjainkban. 

A multivitaminok olyan komplex készítmények, melyek melyekből mindössze napi 1-2 szem bevételével magunkhoz vehetjük a 12-13 alapvető vitamint és a szervezetünk számára ajánlott is szükséges ásványi anyagok, aminosavak, és növényi hatóanyagok egyedi kombinációit. 

Az egyedit nem véletlenül hangsúlyozzuk: hiszen ahogy mi magunk mások vagyunk, mások az igényeink, más az ízlésünk, az életmódunk - így napjainkban már mind a termékek, mind pedig a szolgáltatások piacán egyre kelendőbbek a személyre szabott megoldások, lehetőségek. 

Vitamin – és ásványi anyag szükségletünk, igényeink is mások – életkorunk, életmódunk, fizikai aktivitásunk, testösszetételünk, testsúlyunk, és nemünk szerint is.

Míg C és D vitaminra immunitásunk megőrzéséhez, fokozásához egyformán szükségünk van, azonban egy erősebb, nagyobb testmérettel rendelkező férfinak ebből is más mennyiségre van szüksége, mint egy általában kisebb, törékenyebb nőnek. 

Azonban a mennyiségen túl is vannak különbözőségek: Míg a férfiaknak fizikai teljesítményük fenntartásához és a stressz csökkentéséhez ajánlott a nagyobb mennyiségű B-vitamin és cink illetve a teremtés koronájának körében bizonyítottan gyakoribb szív – és érrendszeri problémákra ajánlott omega3 és 6 készítmények, addig a nőknek más, nemükből adódó sajátosságokkal kell felvenni a harcot. A női szervezet általában több vasat, folsavat igényel, későbbi éveinkben pedig a csontritkulás megelőzéséért a magasabb kalcium bevitelt ajánlanak a szakértők.

Cikkünkben azonban most nem térünk ki az olyan speciális esetekre, mint az idősödő, 50 feletti korosztály specifikus igényei, hanem általánosságban megyünk végig a legismertebb, legnépszerűbb női multivitamin készítményeken – melyekből bőven akad a piacon. Igen változatos árfekvésben, kiszerelésben, formulában (találtunk tablettás, kapszulás, rágótablettás és folyékony formulát is) – találkozhatunk ma már multivitamin készítményekkel, nézzük most, mik a mi kedvenceink, és olvasóink által is legnépszerűbb készítmények!

Íme, a legnépszerűbb női multivitaminok top 10-es listája!


1. A legszélesebb körben elérhető, kiváló minőségű étrendkiegészítő - A-tól Z-ig – kifejezetten a női szervezet igényeihez összeállítva (CENTRUM)

Legalábbis ezt ígéri számunkra a jól ismert, valóban széles körben elérhető gyártó, a CENTRUM kifejezetten nőkre specializált terméke. 

A márka készítői felismerték, hogy férfiak és nők mikro-tápanyag szükségletei eltérnek egymástól, így a „A-tól Z-ig ® filmtabletta különlegesen kiegyensúlyozott formuláját” célzottan a nők szervezetének igényeire szabták.


A nők speciális tápanyag-szükségletének kielégítéséhez körültekintő gondoskodásra és szakértelemre van szükség – vallja a gyártó, így a speciális és kiegyensúlyozott tápanyag-összetételét esszenciális mikrotápanyagok – vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok – tartalmával ígér kiváló minőségű étrendkiegészítést a hölgyeknek. 

A készítmény készítői kihangsúlyozzák, hogy a nők szervezetének kiemelten nagy szüksége van normál csontozatuk fenntartásához kalciumra, a sejtosztódáshoz folsavra, és nem utolsósorban több vasra, mely a normál vörösvérsejt-és hemoglobin képződéshez járul hozzá – ezt pedig a nők menstruációs ciklusának támogatásával magyarázzák. 

A napi egy tabletta összetevői az alábbiak: 

A-vitamin (667 µg), E-vitamin (16 mg), C-vitamin (80 mg), K-vitamin (24,5 µg), B1 vitamin (1,32 mg), B2 vitamin (2,1 mg), B6 vitamin (2,1 mg), B12 vitamin (3 µg), D vitamin (10 µg), Biotin (62,5 µg), Folsav (300 µg), Niacin (NE – 16 mg), Pantoténsav (7,5 mg), Kalcium (320 mg), Foszfor (105 mg), Vas (10 mg), Jód (100 µg), Réz (500 µg), Mangán (2 mg), Króm (40 µg), Molibdén (50 µg), Szelén (30 µg), valamint Cink (5 µg).

Elég szép széles paletta, ám a C és D vitaminból a vírusos időszakban további kiegészítés javasolt, de ez szinte minden multi-vitamin készítmény esetében igaz. A 30 darabos filmtablettás kiszerelés egy teljes havi adagot taksál, és 3800 Ft körüli áron juthatunk hozzá valóban elég széles körben - gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban, valamint drogériák, szuper – és hipermarketek polcain, és még a webshopok kínálatából is.

Nézzük, ehhez képest mit ajánl a többi gyártó?


2. A női szervezet igényeit figyelembe vevő multivitamin Kudzuval és Angelica gyökér kivonatokkal (DR.CHEN)

Ezt ígéri egész pontosan, szó szerint a DR. CHEN Multivitamin nőknek nevű készítménye, mely az előbbihez hasonlóan szintúgy nagy előnye a széles körű elérés (drogériák, bioboltok és webshopok kínálatában, de még a nagyobb hipermarketek polcain is találkozhatunk vele) . A termék kedvező ára (60 kapszula/2000 Ft-os árkategóriában) is nyilván meggyőző érv nagy népszerűsége mellett. 

A termék pontos mennyiségi listáját nem találtuk meg, de a gyártó és a viszonteladók oldalán is meggyőző érveket olvashatunk a benne található hatóanyagokról.

A B-vitaminok támogatják az idegrendszer kiegyensúlyozott működését, a Cink és C-vitamin együttesen védelmet nyújtanak az oxidatív stressz ellen, a króm a normál vércukorszint megőrzésében és makrotápanyagok anyagcseréjében vesz részt, míg a szintén benne lévő folsav segíti csökkenteni a fáradtságunkat. A szelén támogatja immunrendszerünket valamint a pajzsmirigy működését, a vas pedig a vörösvértestek képződését. 

Mindezeken túl, a készítményben találhatóak még jótékony növényi kivonatok is: a szója izoflavonidok szerkezete hasonló bizonyos női hormonok szerkezetéhez – ezért került bele a készítménybe. A vörösgyökerű zsálya kivonata kedvezően hat a vérnyomásunkra, az angyalgyökér támogatja az urogenitális rendszer egészségét, míg a dobozon is jól láthatóan feltüntetett kudzu növény kivonata segítséget nyújt a kellemetlen változó kori tünetek enyhítésében.

3. A kellemes és finom ízű vitamin – erdei gyümölcsös rágótabletta formájában,  kedvező áron (VITADAY)

Az 1X1 Vitaday egy finom rágótáblatta formájában kínál egy komplex, cinkkel és vassal extrán kiegészített multivitamint a nők számára. Ezt a terméket mi személy szerint kevéssé ismertük, - de a kereső jól rátalált, és azonnal kiadta a webáruházakat, ahol meg tudjuk rendelni, de a DM (Drogerie Markt) polcain is megtalálhatjuk. Árát illetően kifejezetten kedvező (60 db gyümölcs ízű rágótablettát kapunk már 2000 Ft körüli áron). 

Lévén, hogy ez két havi adagnak felel meg – mivel naponta 1 szemet ajánl belőle a gyártó - a havi adaggal 1000 Ft körül jövünk ki – s ezzel talán ez a legkedvezőbb árkategóriát találtuk meg a női multivitamin készítmények között. 

És hogy mit is kapunk mindezért? 

A készítmény 14 aktív összetevőt tartalmaz, méghozzá finom erdei gyümölcs-ízben.

Sajnos a pontos összetételt nem láttuk feltüntetve a dobozon, illetve a forgalmazók weblapján, de ami biztos, hogy a három legfontosabb antioxidáns vitamin, az A-C-E triója mellett még D vitamint, viszonylag nagy dózisban tartalmaz cinket és vasat, valamint számos ásványi anyagot (kalcium, kálium, cink, réz, magnézium, néhány B vitamint, és a szokásos aromát, csomósodásgátlókat és édesítőszereket) találhatunk meg a készítményben.


4. Multivitamin nőknek, kollagénnel és hialuronsavval (NETAMIN)

A kifejezetten nőknek ajánlott kapszulás multivitamin 40 különböző aktív hatóanyagot tartalmaz. A számos vitamin és gyógynövények aktív kombinációja révén a nők egészségét és szépségét igyekszik támogatni valamennyi területen. Belülről táplálja a hajat és a bőrt, segíti energiaszintünk növelését, miközben támogatja anyagcsere-folyamatainkat is – így a jó közérzet, a szép egészséges bőr is garantált!


A 100 mg-os C –vitamin mellett szinte a B-vitaminok legfontosabbjait szintén fellelhetjük benne (B3, B12 Biotin, Niacin), de találunk még természetzesen E-vitamint, és A-vitamint is meglepően magas dózisban (447 mcg), D-vitamint is elég jó mennyiségben (20 mcg), valamint K1 vitamint (40 mcg). Ez a legismertebb, véralvadás-gátló tulajdonsága mellett a máj méregtelenítő funkciójában, sőt egyes kutatások szerint a csontok felépítésében is szerepet játszik – tudhatjuk meg a Webbeteg ide vonatkozó cikkéből

Ha megnézzük a vitamint dobozán, vagy a forgalmazók weboldalán található részletes leírást, akkor láthatjuk, hogy a vitaminokon túl még megannyi fontos nyomelemet (Kalcium, Vas, Cink, Réz, Mangán, Króm, Szelén, Jód, Molibdén tartalmaz. Sőt, mindemellett még olyan extrákat is fellelhetünk a készítményben, mint a Panax ginzeng kivonata -  mely a jó memóriánkért felel, a Ginko Biloba levél kivonata (a szellemi frissességünkért), vagy a zöld tea levél kivonata, melyet fontos antioxidáns és anyagcsere javítóként tartanak számon,. De van itt még a Tőzegáfonya kivonat (hugyutaink egészségéért), Béta-Carotin (barnaságunk egyenletes és tartós, szép színéért, valamint látásunk érdekében), a hozzá hasonlóan jó Likopin, valamint Lutein, Szilícium, Kolin, MSM, és a főcímben is ígért Hidrolizált kollagén (16,7 mg), illetve a Hialuronsav (8,35 mg).

Ez a valóban széles spektrumú, sokoldalú, szépségünket is nagyban támogató készítmény 2 havi adagban, 60 db-os kapszulás kiszerelésben kerül forgalomba, 4300 Ft körüli áron, így a havi adaghoz kifejezetten jó áron, már 2150 Ft körül hozzájuthatunk. Mi ezeddig webáruházban, valamint gyógynövény – és bioboltok polcain találkoztunk vele. 


5. Komplex Multivitamin igényes, diétázó nők számára (HERBALIFE)

Nagyon lényeges, különösen, ha egy testsúly-csökkentő programban vagyunk éppen – hogy a lehető legtöbb mikrotápanyagot biztosítsuk szervezetünk számára, mely ebben az esetben eleve egy csökkentett tápanyag- és kalória bevitelből tud csak gazdálkodni. A Herbalife tanácsadói úgy tartják, - diéta ide vagy oda - az átlagos hétköznapok során a stressz, a helytelen táplálkozás és a környezeti ártalmak révén számos lényeges tápanyagtól megfosztjuk magunkat. Illetve Minden diéta egy újabb stressz a szervezet számára, még akkor is, ha azt a lehető legegészségesebben űzzük is.


Diéta során ugyanis csökken az energiaszintünk, fáradtabbak vagyunk, ez által hajlamosabbak lehetünk a megbetegedésekre. Emiatt kiemelten fontos tehát, hogy kívülről is pótoljuk a szükséges vitaminokat, ásványi sókat. 

A Herbalife Formula-2 Női Multivitamin azon túl, hogy erőteljes védelmet biztosít a szabadgyökökkel szemben – az alábbi 4 fő pillérre alapozza szervezetünk, immunrendszerünk támogatását:  

  1. Hormonális aktivitás – B6-vitaminnal járul hozzá a női szervezet hormonális tevékenységének szabályozásához
  2. Energia anyagcsere - B12 vitaminnal járul hozzá a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz.
  3. Csont-egészség - Kalciumot is tartalmaz, mely szükséges a normál csontozat fenntartásához.
  4. Bőr, haj & körömegészség - ezekért együttesen a termékben lévő viszonylag nagy mennyiségű cink felel. 


6. Aktív, városi nők számára (Biotech USA – Multivitamin nőknek)

Az előbbi gyártóhoz hasonló célcsoportot lőtt be magának a Biotech USA ezzel a termékével, melyről érdemes tudni, hogy a gyártó két különböző multivitaminnal is előrukkolt a gyengébbik nem képviselői számára. 

Ugyan a BIOTECH USA a sport-táplálékkiegészítők egyik legismertebb hazai brandjeként tartjuk számon, számos vitamin készítményt dobott piacra nem kizárólag testépítők, amatőr – és versenysportolók, hanem az aktív életet élő átlagemberek számára is. Ennek jól ismert példája a klasszikus One-a-Day multivitamin, melyet a hétköznapi ember számára alkottak meg (alacsonyabb testsúly, átlagos aktivitás, fiatalabb – vagy közép korosztály). 

Emellett azonban náluk is megjelentek a specifikusan nőknek, illetve férfiaknak szánt multivitamin-készítmények, sőt, a nőknek máris két készítménnyel találkozhatunk a boltok polcain.  

A Biotech USA Multivitamin for Women készítményével kicsivel kevesebb, mint havi 5000 Ft-ért a 60 db-os tablettával (melyből napi szinten 2 szemet ajánl a gyártó) - a 12 féle alap vitamint, 11 fajta ásványi anyagot, valamint 7 féle antioxidáns-t (gyümölcsök és zöldségeik kivonatait) vehetjük magunkhoz aktív nőként.

Megnéztük a hivatalos weboldalán található kérdéseket és válaszokat is, s eszerint külön kiegészítést elvileg nem igényel a termék, de pl. D-vitaminból a napfénymentes hónapokban vagy hiány esetén javasolnak mellé, illetve kinek-kinek igény, fizikai aktivitás és szervezeti adottság szerint Omega 3 kapszulával, vagy Magnezium-Kalcium-Cink komplex-el, illetve 1000 mg-os, extra dózisú C-vitaminnal ajánlott ezt kiegészíteni, különösen a vírusos, nyálkás, esős őszi időszakban. 

Magas dózisban találunk benne azonban a B-vitaminokon túl A-vitamint, E vitamint, folsavat, cinket, kalciumot és vasat is, – ezek az ajánlott beviteli érték (NRV) több százszorosát tartalmazzák, ahogyan a króm, a szelén, és a jód, a cink, a molibdén vagy a szilícium – hasonlóképp, mint a Lecitin vagy az L-Arginin esetleg a Bór…

A terméket a különböző növényi kivonatok, polifenolok és bioflavonoidok teszik teljessé – olyanok, mint a nők hugyuti fertőzéseit mérséklő Tőzegáfonya, a szellemi frissességet támogató Ginko Biloba, vagy a szervezetünk méregtelenítéséhez is hozzájáruló szuperélelmiszerként számon tartott Spirulina alga illetve Szőlőmag kivonatai. 


7. Sportos, aktív életmódot él – de még nem hivatásosan sportoló, szépségedre is kimondottan ügyelő, fiatal vagy fiatalos nő vagy? (Biotech USA – Active Woman)

Az előbbi készítményhez hasonló, csak kicsit talán még komplexebb, még sokrétűbb a gyártó Active Woman névre hallgató készítménye, ahol a gyártó még az alakunkra is ügyel: a termék ugyanis tartalmaz egy minimális L-Karnitint (50 mg), mely egy, a zsírégetést támogató aminosav, de a CLA (40 mg) és a Q10 koenzim (30mg) is megtalálható a termékben.


Az előbbi készítményhez hasonló, ám az aktív élet szempontjából sokrétűbb, a sportos, aktív életmódot még inkább támogató L-Karnitin, L-Arginin, CLA illetve Q10 valamint DHA (5mg) és MSM (20 mg) mellett szépségünket is támogató – igaz, eléggé kis dózisú – Kollagén (20 mg) és Hialuronsav (10 mg) is helyet kapott a termékben. 


8. VitaWomen – a kifejezetten a női szervezet igényeihez összeállított multivitamin-komplex aminosavakkal, valamint gyümölcs-és zöldségkivonatokkal

A VitaWomen egy igen kedvező ár-érték arányú multivitamin nők részére (most akciósan 3000 Ft körüli áron beszerezhető a 60 db-os kiszerelés. Ami nagy előnye, és pozitívuma az eddigiekhez képest, hogy a szokásosan szükséges vitaminokon és ásványi anyagokon túl gyümölcs – és zöldségkivonatokból származó antioxidánsokat is tartalmaz a formula. 

Téli sportokhoz, síeléshez vagy snowboardozáshoz például kifejezetten ajánlja a gyártó, már csak azért is, mert a termék egyik specialitása révén – a D3-vitamin (és a felszívódását segítő kalcium) kifejezetten nagy dózisban található meg a termékben. Az A vitamin – a jelentős antioxidáns, mely az egészséges bőrért, szemekért és izmokért is felelős – szintén jelentős részét képezi ennek a formulának, de a másik két fontos antioxidáns és immunerősítő – az E illetve a C-vitamin is természetesen.

A szénhidrátok energiává alakításában jelentős szerepet játszó B1 vitamin is méltó helyét foglalja el a sportoló nők életét megkönnyítő vitaminban. De nem kevésbé a B-vitamin család többi tagja – a B2 és a B6, a B12 és a B7 (melyek szintén bőrünk, hajunk, körmeink és idegeink fontos támogatói, valamint szervezetünk új sejtjeinek építésében vesznek részt). 

A készítmény gyártói szerint, a nők szervezete számára a 3 legfontosabb ásványi anyag – a kalcium, a magnézium és a vas is természetesen helyet kapott a termékben. 

Hatóanyagok szempontjából is egészen szép mennyiségekkel találkozhatunk – egyes B bitaminok meghaladják a 300, sőt a 600%-át is az ajánlott napi bevitelnek. A 100%-os folsav és az 1600 %-os B12 vitamin is figyelemre méltó, de az ásványi anyagok is szép számmal képviseltetik magukat, ha megnézzük a termék hatóanyagait tartalmazó táblázatot – melyet a készítményt forgalmazó webáruház honlapján leltünk fel.  

A magas dózisú vitamin – és ásványi anyagok mellett, számos növényi kivonat is képviselteti magát (pl. az antioxidáns zöld tea kivonata, a búzafű, a petrezselyem vagy a spirulina alga szárított, porrá őrölt változata, de találunk még keserűnarancs kivonatot (5%) és vörösáfonya port (10 mg) is a készítményben. Mégis, a legizgalmasabb talán az „egyéb esszenciális komponenseket” megmutató lista, melyben 3 esszenciális aminosav (Kolin – 5 mg, Inozitol – 2,5 mg, valamint Alfa-liponsav) került ebbe az igazán klassz kis komplex készítménybe. 


9. Multivitamin nőknek, 40 év feletti hölgyekre fókuszálva az összetételnél (New Chapter)

Az eddig bemutatott termékekhez képest, egy jó nagy ugrással az árkategóriákban, nézzünk egy prémium készítményt – mely azonban még mindig tablettás kiszerelésben árulja magát. 

A 18 ezer forint körüli árkategóriájával eddig ez a vitamin (Every Women One Daily) vitte a prímet, nézzük, mit tud mindezért nyújtani?

A gyártó ígérete szerint, ez egy erjesztett multivitamin, melynél a sajátos erjesztési technológiának köszönhetően javul a tápanyagok felszívódási képessége, ezáltal lehetővé válik a tápanyag-bevitel maximalizálása – vagyis, ily módon a legtöbbet hozhatjuk ki a tablettákból.

Ez az erjesztett multivitamin bármikor, akár még üres gyomorral is bevehető, agyártó egy tablettát ajánl naponta. 

Az Every Woman II 40+ Only One 48 db-os kiszerelésben kapható, és nem csak ellátja szervezetünket valamennyi szükséges vitaminnal és ásványi anyaggal, de segíti hormonális egészségünket, csontjainkat erősebbé teszi, és még az emésztésünkre is jó hatással van. 

Nagy mennyiségben tartalmaz probiotikus összetevőket, A, C, E vitaminokat – vagyis a klasszikus antoioxidánsokat, Béta Carotint, D3 vitamint 1000 UI egységben, számos B vitamint, Niacint, Folsavat, K 1 és K2 vitamint, valamint ásványi anyagokat (Kalcium, Jód, Magnézium, Cink, Réz, Mangán, Króm, illetve Molibdén). 

És innen is még mindig egészen hosszú a lista, ugyanis itt jönnek a különböző növényi összetevők, karotinoidok, különböző hajtatott magvak a mell-védelem érdekében, mint pl. orgaikus brokkoli, organikus karfiol, stb), a hormonharmonizáló összetevők (pl. organikus barátcserje, organikus vöröshere, illetve málnalevél kivonat). Tartalmaz még a készítmény energizáló/stresszcsökkentő összetevőket (organikus shizandra, maca gyökér, illetve organikus kamillavirág-kivonat), szívet védő összetevőket (pl. organikus görögszéna-mag, oregano levél, galagonya bogyó – és mag), emésztést segítő összetevőket (mint az organikus aloe-levél kivonata vagy a koriander, kardamon, illetve articsóka levél szintén organikus kivonatai), számos lactobacillust, gyömbért, kurkumát, fermentált szóját – mindezt gluténmentes, 100%-ban vegán, mesterséges színezékektől és ízesítőktől mentes tabletta formában. Ez eddig a legprofesszionálisabb női multivitamin, azonban az ára eléggé borsos, és még mindig tablettás a kiszerelés, nem folyékony. A terméket mi eddig még csak webáruházban láttuk, bioboltban, drogériában eddig még nem – de ez persze nem jelenti azt, hogy ezeken a helyeken nem kapható…


10. A komplex immunitás, 147 aktív hatóanyaggal, folyékony formulában, a nők igényeire szabva (Biofitt)

Szintén egy prémiumkategóriás – de árában azért kicsit konszolidáltabb, 8500 Ft-os áron kapható - svéd multivitamin-termékkel zárjuk a sort, melynek legfőbb különlegessége a magas fokú komplexitása: 147 aktív összetevőt tartalmaz, méghozzá folyékony formulában, mely a könnyebb, hatékonyabb felszívódást segíti elő, nem mellesleg egyszerűbbé, kényelmesebbé és kellemesebbé téve a termék napi használatát.

A multivitamin folyadék nőknek, ahogy nevében is benne van – egy folyékony formula, a jobb felszívódásért – megjegyezzük, hogy nem is találtunk más folyékony formában kapható multivitamint a hazai forgalmazóknál – pedig ez a formula garantálja a legjobb, leghatékonyabb felszívódást


Mennyiségét illetően 500 ml-es kiszerelésű, napi 15 ml elfogyasztását ajánlja a gyártó. Így kicsivel több mint egy havi adagot vásárolunk - egészen pontosan 33 adagra való van a flakonban. A termék tehát egy koncentrátum, egy 1500 miligrammos koncentráció, melyet vízzel, teával vagy gyümölcslével hígíthatunk.

És hogy mi mindent tartalmaz? 

Most mind a 147 összetevőt nem sorolnánk fel, de ami biztos, hogy tartalmazza magas dózisban mind a 13 nélkülözhetetlen vitamint (A vitamin – 800 mg, C-vitamin 500 mg, D3 vitamin 15 mg, E vitamin 12 mg, B1, B2, B3 vitaminokból 30 mg, B6 vitaminból 20 mg, B5 vitaminból szintén 30 mg, folsavból 400 mikrogramm, K vitaminból 75 mg – egyébként ez a bűvös tizenharmadik, amit a legtöbb gyártó terméke nem tartalmaz a legfontosabb 12 vitamin sorából!

Mindemellett a svájci formula 86 ásványi anyagot, 22 aminosavat (ezek mindegyike hidrolizált kollagénből került kivonásra) tartalmaz, és mindezeken felül még 20 különféle zöldség és gyógynövény értékes kivonatát vehetjük magunkhoz a napi adagunkkal.

A termék finom narancs aromája is 100%-ban természetes ízesítő és színező anyagokból áll, a terméket sztíviával és gyümölcscukorral édesítették - cukorbetegeknek azért érdemes erre figyelni, belekalkulálni a diétájukba. 

Ezt a terméket - mely egyébként egy különleges svájci formula - webshopunkon lehet megvásárolni, megrendelni 8500 Ft-os áron – de érdemes figyelni az akciókat, kuponos ajánlatokat, mert többször is kifoghatunk nagyszerű kedvezményeket, csomag ajánlatokat.