A kifejezetten férfiak számára kifejlesztett multivitaminok olyan komplex étrendkiegészítők amelyek férfiszervezet nagyobb igénybevételéhez alkalmazkodnak!

Miért van szükségük a férfiaknak multivitaminokra és melyik a legjobb választás a számukra?

Extra igénybevétel

A férfiak manapság a 21. században több frontos csatát vívnak. A társadalmi együttélés, civilizált élet rengeteg olyan helyzet elé állít, ahol meg kell felelnünk. Férfiként, férjként, apaként, családfenntartóként, a munkahelyükön… Egyszóval, egy csomó szerepben találkozunk az elvárásokkal, minden egyes nap. Ez persze könnyen vezethet a stresszes, fásult hétköznapokhoz, mikor úgy érzik, hogy szerepeiknek köszönhetően sehol sem tudnak 100%-os teljesítményt nyújtani, mégis mennek előre, terveznek, és gondolkodnak…

Fizikai megterhelés

Általában fizikailag is nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint a nők, ebből kifolyólag táplálékigényeink is eltérnek egymástól. Persze, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne mindannyiunknak szüksége a fontos vitaminok és ásványianyagok pótlására, megbízható forrásból. Többek között azért, hogy ellenállóbbak legyünk a kórokozókkal szemben, vagyis erősítsük az immunrendszerünket, hogy az emésztési folyamataink ideálisan működjenek, hogy csökkentsük az idegrendszer kimerültségét és -bár a vitaminok nem energiaforrásként vannak jelen, hanem szerves vegyületekként- biokémiai folyamatokban vesznek részt, fogyasztásuk mégis elengedhetetlen az energikus, élettel teli mindennapokhoz.

Kikerülhetetlen stresszhelyzetek

Mai, modern világunk számtalan kikerülhetetlen stresszhelyzetet tartogat számunkra. Férfiak és nők éppúgy kerülünk ilyen szituációkba, viszont a tudósok és a kutatások szerint a két nem mégis nagyon eltérő módon reagál a stresszre. Mivel, a nőknek evolúciós szempontból gondoskodniuk kell utódaikról, ezért jobban tűrik az ilyen negatív behatásokat, mint a férfiak. Emögött az eltérő hormonális aktivitás áll, melynek köszönhetően a nők a társas kapcsolataik miatt, míg a férfiak inkább a teljesítményükkel össszefüggésben élik meg stresszesen a helyzeteket.

Maximalizmus, versenyhelyzetek

A maximalizmus, a megfelelési kényszer, az állandó tökéletesre való törekvés sok energiát kivesz a férfiemberből, amely folytonos kimerültséget, állandó fáradtságot okoz. A leterheltség tünetei számtalan módon jelentkezhetnek, a stressz csak az egyik a sok közül, de szintén ide tartozik: a levertségérzet, a depresszió, álmatlanság vagy éppen aluszékonyság, evési zavarok, elhízás, gyengeségérzet, és sajnos a sokakat érintő potencia zavarok is. Hiszen, az állandó versenyhelyzetben való megfelelésre törekvés felemészti a férfienergiát is, és ez gyakran ebben a formában jelenik meg.

Megelőzés, életmódváltás

Az azonban biztos, hogy hosszútávon ezek a helyzetek nemkülönben károsak férfiak és nők egészségi állapotára.
Ezt megelőzvén, érdemes figyelmet fordítani az elegendő pihenésre, a megfelelő táplálkozásra, és az egészséges életmód sarokköveként a vitaminok pótlására megfelelő forrásból.
Sajnos általánosan elmondható a férfiakról, hogy a problémáik megoldásához nehezebben fordulnak segítségért, mint nő társaik, és ha már valamilyen fizikai tünetük van is, hajlamosak kibújni például az orvosi vizsgálatok alól. Gyakran csak akkor fordulnak orvosi segítségért, amikor már a probléma elhatalmasodott és fájdalmas tünetekkel jár együtt. Éppen ezért fontos, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a megelőzésre és egy megfelelő életmódváltással megpróbálják csökkenteni a rájuk leselkedő kockázatokat. Persze, emellett nagyon fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok is, de első lépésben a megelőzésre kell koncentrálni.

Aktív fizikai igénybevétel

A már aktív életet élő, rendszeresen sportoló vagy komoly fizikai igénybevételnek kitett férfiakra egyaránt vonatkozik az állításunk, hiszen fontos, hogy a magasabb kalóriabevitel mellett pótolják az aktív idő alatt feldolgozott ásványi anyagokat, nyomelemeket, hogy elősegítsék a test növekedését és általános kellemes közérzetet. A multivitamin férfiaknak nemcsak a fizikai felfrissülést, hanem a mentális és szellemi élénkséget is támogatja és erősíti a férfiszervezet védelmi funkcióját és kiegyensúlyozott működését.

Jó közérzet biztosítása

A pozitív énkép kialakításához pedig elengedhetetlenül szükséges az általános jókedv, és energikusság. Lelki egészségünk, mentális jólétünk, sikeres munkavégzésünk csak úgy jöhet létre, ha egészségesek maradunk. Nyugat-európai országokban már sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a megelőzésre az egészségügy keretein belül is. Mivel, ha már valamilyen kialakult problémánk van, az dominó effektusként vezethet a további megbetegedésekhez. Természetesen, ilyenkor is fontos, hogy gondoskodjunk a teljes felépülés, rehabilitáció szempontjából a megfelelő vitaminpótlásról.

Energikus, élettel teli hétköznapok

Manapság sokan dolgoznak olyan körülmények között, amely lehetetlenné teszi a megfelelő mennyiségű mozgást, az egészséges és rendszeres táplálkozást és az egészséges életmód alapköveit. Ennek az ellehetetlenített helyzetnek az egyenes következménye a burnout- vagy munkahelyi kiégés. Ha valaki állandóan túl magasra helyezi a mércét, vagy kevés az önbizalma, az könnyen ide vezethet. Ezért is fontos, hogy megőrizzük energikus, élettel teli kedvünket a hétköznapokban és ennek köszönhetően nagyobb könnyedséggel és derűvel legyünk képesek túllendülni az elénk görgetett problémákon. Merthogy, problémák várhatóan a jövőben is akadnak majd és ezeket kiiktatni nem tudjuk, magunkra kell fordítani azt az energiát, ami később a segítségünkre lesz a problémakezelésben. És, ha a férfi könnyeden veszi ezeket az akadályokat, akkor a megnövekedett életerő az élet minden területére pozitívan hat, vagyis helyreáll a rend, újra működésbe lendül a szimbiózis, ha a teremtő erő megnyilvánulhat.

Multivitamin férfiaknak a Biofittől

Az előzőekben felsoroltak mind-mind olyan élethelyzetek amikor a szervezetnek szüksége egy kis plusz segítségre. Szerintünk a legjobb választás a biofitt webáruház által forgalmazott multivitamin termék.
A Swedish Nutra Multivitamin férfiaknak mind a 13 vitamint, 14 esszenciális ásványi anyagot és 72 különböző ásványi nyomelemet, 20 Zöldség, gyümölcs és egyéb gyógynövény kivonat keverékét, 22 féle aminosavat tartalmazza. Folyékony kiszerelésben kapható, ami elősegíti az azonnali felszívódást. Svéd ellenőrzött minőség, amely minden férfinak ajánlott, kortól függetlenül és csak 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz.